Daniëlle de Boo tekent, illustreert, ontwerpt en heeft haar hart verloren aan letters, tekens, papier, druk- en bindwerk. Haar talent is het verbinden van tekens en vormen met daden; letters zijn voor haar als beelden, die zowel inhoudelijk als qua vorm spanning opzoeken met een foto, kleurvlak of illustratie. Gretig onderzoekt ze de variaties in de relatie tussen taal en beeld. De term liefde voor het vak krijgt bij De Boo hernieuwde betekenis.

Inspiratie put ze uit het leven van alledag - nieuws of geen nieuws. Haar snelle geest is even scherpzinnig als komisch-hilarisch, haar blik verfrissend, de uitwerking zorgzaam minutieus.

In het werkproces komen noeste arbeid en liefde samen. Een goede, dat wil zeggen open samenwerking met de opdrachtgever is van wezenlijk belang voor het slagen van een ontwerp. Wanneer het klikt, ontstaat er een flow waarin partijen elkaar wederzijds versterken. De Boo werkt met veel zorg, gevoel en aandacht aan haar tekeningen en ontwerpen - en daarmee maakt ze voor velen nét dat verschil.

Opleiding: Gerrit Rietveld Academie Techniek: InDesign, Photoshop en Illustrator. Potlood en papier.